15
lipanj
2021

Ministar Horvat obećao podršku u izgradnji trga, višenamjenskog vatrogasnog objekta i doma za starije osobe

Jučer je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine g. Darko Horvat u pratnji saborskog zastupnika Anđelka Stričaka i suradnika uručio u ime Vlade RH, Općini Martijanec:

  • Odluku svoga ministarstva o sufinanciranju projekta „Izgradnje spojne ceste ulice Svetog Martina, Školske ulice i Cvjetne ulice u Martijancu“ kojom je Općini Martijanec dodijeljena 171.240,00 kuna za projektiranje prometnice koja će povezivati 3 ulice u Martijanecu: Školsku, Cvjetnu i Ulicu Sv.Martina. Planirana prometnica uz željezničku prugu u Martijancu služit će povećanju sigurnosti i rasterećenju prometa prilikom svakodnevnog dolaska i odlaska djece u školu i vrtić, te prilikom sahrana na groblju u Martijancu. Ukupna vrijednost planiranog projekta je 1.765.000,kn.
  • Odluku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kojom je Općini Martijanec dodijeljena 33.597,00 kuna za sufinanciranje izgradnje vanjskog dječjeg igrališta uz Dječji vrtić vlakić Martijanec.

Prilikom posjeta ministar Horvat u pratnji zamjenice načelnika gđe. Lidije Harmicar i predsjednika Općinskog vijeća gosp. Dubravka Beseka i zainteresiranih mještana obišao je prostore: budućeg centralnog trga, višenamjenskog vatrogasnog objekta i mjesta predviđenog za izgradnju doma za starije i nemoćne osobe u Martijancu.

Tom prilikom ministar je obećao potporu njegovog ministarstva i Vlade RH u izgradnji tih objekata, te je najavio skori natječaj za izgradnju višenamjenskih vatrogasnih objekata i tržnica.
Ministar je iskazao i velik interes za iznalaženje mogućeg načina za zaštitu od propadanja dvorca i perivoja u Martijancu, te stavljanje istog u funkciju.