Općina Martijanec >> ...iz gospodarstva >> Dani polja u Madaraševcu
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Dani polja u Madaraševcu

Poljoprivredno obiteljsko gospodarstvo Branka Bendelje iz Madaraševca već dugi niz godina surađuje i sije hibride kukuruza BC-INSTITUTA ZAGREB.

Tako je u jesen 2013. g organizirana prezentacija uroda zasijanih hibrida na poljoprivrednim parcelama g. Bendelje . Ovom velikom skupu prethodio je cjelogodišnji posao postavljanja pokusa hibrida kukuruza i naravno na kraju sezone berba, da bi se okupljeno mnoštvo moglo uvjeriti u kvalitetu i prinose .


Ovakav vid i način suradnje proizvođača sjemenske robe sa poljoprivrednim gospodarstvima je odličan put za edukaciju poljoprivrednih gospodarstava kako bi se što bolje mogli pripremiti za narednu sezonu proizvodnje i odabrati hibride koji pokazuju najbolje rezultate na tom području. Poljoprivredno gospodarstvo g. Bendelje primjenjuje preporučene agrotehničke mjere u proizvodnji i postiže visoke rezultate u proizvodnji , pa je tako i 2013g nagrađeno od strane BC-INSTITUTA za najbolji prinos u Varaždinskoj županiji.
Zajedničkim radom i uz dosta truda pokazalo se da domaći proizvođač može svoje njive zasijati domaćim sjemenom i pri tome postići svjetske rezultate.