Općina Martijanec >> ...iz kulture >> Hodočasnik iz Francuske posjetio Općinu Martijanec
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Hodočasnik iz Francuske posjetio Općinu Martijanec

Fotografija1 U nedjelju 29.09.2013.g. u Općinu Martijanec došao je hodočasnik iz Francuske, gospodin Hubert Morel. Prošao je svetomartinski put iz Francuske preko Italije i Slovenije u Hrvatsku. U pratnji kroz Hrvatsku bio mu je gospodin Božidar Dragišić. Dragog nam gosta primili smo u župnoj crkvi Sv. Martina te ga prigodno darovali radom žena vezilja KUD-a Martijanec uz pjesmicu male Jagušić Lane. Gospodin Morel je impresioniran našom narodnom nošnjom uz komentar da bi rado vidio naš KUD u Francuskoj. Ovim događajem Općina Martijanec našla se na europskoj karti puteva Sv. Martina, što otvara jednu novu stranicu predstavljanja naše općine u europi.

 

 

Poštovani suradnici međunarodnoga skupa!

Zahvaljujemo Vam od srca što ste sudjelovali u realizaciji međunarodnoga okupljanja pod nazivom Putovima europske nematerijalne baštine u 21. stoljeću: sveti Martin, simbol dijeljenja. Vaša gostoljubivost i otvoreno srce za naše martinske hodočasnike, Huberta Morela iz Francuske i Božidara Dragišića iz Hrvatske, uveličali su trodnevno kulturno događanje, istaknuvši uljudbene martinske smjernice na kojima gradimo hrvatsku tradiciju sv. Martina biskupa u 21. stoljeću. Sretni smo što ste s nama podijelili srdačnost i podržali nove ideje. Vjerujemo da su nove spoznaje i poznanstva obogatili Vaša iskustva na martinskim europskim smjernicama.

 Zahvala suradnicima međunarodnog skupa