Općina Martijanec >> Ostale novosti >> Održana Godišnja skupština KUD-a Martijanec
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Održana Godišnja skupština KUD-a Martijanec

19. travnja 2015. godine u 18,00 sati u Kulturno informativnom centru održana je Godišnja skupština KUD-a Martijanec.

Danas KUD djeluje u tri sekcije i to folklorna, tamburaška i sekcija vezilja. Sve članice i članovi svojim nesebičnim radom u KUD-u Martijanec pomažu u očuvanju kulturne tradicije.
Prezentiranjem vještina i gajenjem lijepih starih običaja članice i članovi KUD-a Martijanec nisu samo djelovali u okviru Općine Martijanec, već i na mnogim pozornicama izvan naše općine, županije Varaždinske, a i granica Republike Hrvatske svojim predivnim nastupima u susjednoj Republici Sloveniji.

Vrhunac 15 godišnjeg rada i truda prošle godine je okrunjen na državnoj smotri folklora Vinkovačkim jesenima gdje su plesači i tamburaši pokazali najbolje vrline te su oduševili brojne posjetitelje svojim nastupom.

Pored državne smotre folklora nastupali su i na prigodnom programu povodom dana škole Osnovne škole Martijanec, sudjelovali su u Ludbregu na Canjger placu i prezentirali naše običaje i radove žena vezilja koji su se mogli kupiti na štandu KUD-a Martijanec, povodom dana Općine Martijanec i proslavi zaštitnika Sv. Martina u Martijancu, prisustvovali su sv. misi u Ludbregu na Svetu Nedjelju, za kraj godine organizirali su božićni koncert za sve žitelje Općine Martijanec i šire gdje smo u suradnji s župnim zborovima i pjevačima te našim recitatorima pokazali lijepe običaje i tradiciju našeg kraja povodom Božićno novogodišnjih blagdana.

KUD je uzvratio domaćinstvo i posjet KUD-a Slavko Mađer iz Cerića gdje su ujedno proslavili 15 obljetnicu djelovanja KUD-a Martijanec.

Svake godine želja je omasoviti članstvo, animirati najmlađe, njihove roditelje i druge mještane da pristupe u naše sekcije i da zajedno čuvamo i njegujemo tradiciju ovog prelijepog podravskog kraja.
Za napomenuti je i da KUD surađuje sa svim susjednim KUD-ovima u susjedstvu i šire u županiji te ostvaruje dobre odnose s ostalim udrugama iz Općine kao i Osnovnom školom Martijanec i samom Općinom Martijanec.

Jedno veliko hvala svima onima koji su osnovali ovaj KUD, hvala svima koji su učestvovali u KUD-u, hvala svima koji rade i vježbaju u KUD-u Martijanec i ponajviše hvala Općini Martijanec na svim financijskim potporama i praćenju KUD-a na svim manifestacijama.

Predsjednik KUD-a
Saša Lenček, bacc.crim.