Općina Martijanec >> ...iz sporta
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Novosti iz sporta

Članovi Športsko rekreacijske udruge "Sudovčina" posjetili grad-heroja Vukovar

U subotu 2. svibnja 2015. godine ŠRU "Sudovčina" je organizirala jednodnevni izlet u Vukovar, Erdut i Aljmaš. U Vukovaru je pedesetak članova udruge posjetio sva memorijalna mjesta od bolnice, Spomen doma Ovčara, masovne grobnice, Memorijalnog groblja i poklonilo se svim žrtvama palim za slobodu Hrvatske u Domovinskom ratu. U Erdutu je posjećen dvorac Adamović u sklopu kojeg se nalazi stari vinski podrum iz 1730. godine, te novi podrum s najvećom bačvom na svijetu, gdje je priređena degustacija s erdutskim vinima. Aljmaš s prekrasnom novom crkvom u kojoj se nalazi kip Majke od Utočišta i predivan krajolik na obali Dunava sve je zadivio. S lijepim dojmovima i nezaboravnim uspomenama na posjećenim mjestima, članovi udruge preporučuju i drugima da posjete ova herojska mjesta kako bi se uvjerili u patnje hrvatskog naroda za slobodu.

Više...

Rezultati amaterske stolnoteniske lige

Športsko rekreacijska udruga Sudovčina već se tri godine sa svojim stolnoteniskim ekipama uspješno takmiči u županijskoj amaterskoj stolnoteniskoj ligi. Trenutno se takmiče tri ekipe i to dvije seniorske i jedna kadetska ekipa osnovnoškolaca na čemu su članovi udruge veoma ponosni.

S obzirom da se u ligi takmiče ekipe iz cijele županije, a najviše iz Varaždina, ovakav uspjeh stolnotenisača iz Sudovčine pobudio je veliku pažnju i interes cijelog sportskog saveza Varaždinske županije. Svi su oduševljeni i pomalo se pitaju od kud toliki broj igrača iz tako male sredine koji svojim igrama i zalaganjem dostojno prezentiraju svoju udrugu i cijelu Općinu Martijanec.

Više...

Sudjelovanje Taekwondo kluba Koryo na međunarodnom natjecanju Hallelujah CUP

Taekwondo klub "Koryo" nastupio je 4. listopada 2014. na međunarodnom natjecanju Hallelujah CUP u organizaciji Tkd kluba "Karlovac".

U konkurenciji od 500 natjecatelja iz 53 kluba iz 13 zemalja svijeta TKD klub "koryo" osvojio je 12 medalja i to tri zlatne, pet srebrnih i 4 brončane.

Više...

Seminar taekwondo kluba "KORYO"

U organizaciji taekwondo kluba "KORYO" dana 8.1.2014. održan je seminar u sklopu kojeg su učenici polagali za žute, zelene i plave pojaseve. Seminar je vodio korejski majstor Yang Jong Hyeok koji je bio iznimno zadovoljan znanjem koje su učenici pokazali.
Ispitivač za učenička zvanja bio je g. prof. Miroslav Brežan koji je prikazane tehnike i vještine ocijenio vrlo visokim stručnim ocjenama.
Polaganju učeničkih zvanja pristupilo je 60 učenika te su svi uspješno i položili ispite. Ovom prigodom proglašeni su i najtrofejniji sportaš i sportašica kluba u 2013. godini, a titule su ponijeli Ivan Vugrinec i Lorena Čolja.
Domaćin ovog događanja bila je općina Martijanec u čijoj se školskoj sportskoj dvorani seminar i održao.
Ovim putem uprava kluba se zahvaljuje na svesrdnoj pomoći i podršci načelniku općine Martijanec g.Marijanu Horvatu, ravnateljici škole g. Sonji Huzjak te svim roditeljima.

Fotogalerija...

Turnir u stolnom tenisu

 

Športsko rekreacijska udruga „Sudovčina“ zajedno s roditeljima polaznika „Škole stolnog tenisa“ uspješno je organizirala prvi turnir osnovnoškolaca u stolnom tenisu. Turnir je okupio djecu iz Klenovnika, Varaždina i športsko rekreacijske udruge Sudovčina, a sva su djeca polaznici škole stolnog tenisa koja se provodi uz profesionalno treniranje licenciranih trenera. U izuzetno jakoj konkurenciji uz sudjelovanje sedamnaest natjecatelja podijeljenih u skupine, finale su uspjeli izboriti domaći natjecatelji Luka Kefelja i Karlo Martinčević. Uz bučno navijanje roditelja i prekrasne poteze, u finalu je više sreće imao Luka Kefelja, koji je osvojio turnir i tako nastavio niz prvih mjesta koje je osvojio na prijašnjem turniru. Osim članova športsko rekreacijske udruge Sudovčina, roditelja djece, turniru je prisustvovao i načelnik Općine Martijanec gospodin Marijan Horvat koji je i svečano otvorio turnir i tom prigodom naglasio da je stolni tenis kompleksan šport koji razvija sve najvažnije motoričke sposobnosti i koordinacijske vještine djece, pa je upravo stolni tenis najbolji izbor za poticanje fizičkog i mentalnog razvoja djece. Načelnik je pohvalio organizaciju turnira i rad športsko rekreacijske udruge Sudovčina, te je dao punu podršku udruzi, što će zasigurno doprinijeti još većoj popularizaciji ovog športa, a i time još boljim rezultatima na predstojećim natjecanjima.

 

 1  2  3  4  5

 

 

 

 

 

 

 

 

Športsko rekreacijska udruga Sudovčina

 

dsc05077Športsko rekreacijska udruga Sudovčina osnovana je početkom 2012. godine sa svrhom razvitka, promicanja i unapređenja stolnoteniskog i drugog športa te okupljanja i druženja građana, osobito mladeži radi bavljenja sportom.

Više je razloga koji su utjecali na osnivanje udruge:

 

  • Briga za djecu i mladež sa mogućnošću bavljenja sportom tijekom cijele godine sa osiguranim prostorom i ostalim uvjetima.
  • Veliki interes i odaziv članova udruge svih uzrasnih kategorija od 4 do 60 godina, s time da je uključena i ženska populacija pa danas udruga broji preko 140 članova s tendencijom rasta i uključivanjem članova iz drugih naselja općine.
  • Tradicija igranja stolnog tenisa u Sudovčini sa počecima davnih 80-tih godina te sa postignutim velikim uspjesima u tom razdoblju. Naime, tri puta su osvojena 1. mjesta na području cijele općine Ludbreg.

Veliki izazov za udrugu bila je nabavka sportske opreme pa su se u suradnji sa sponzorima te vlastitim sredstvima nabavili tri nova stola za stolni tenis, elektronski pikado i stolni nogomet.

Članovi udruge su osim bavljenja sportom uključeni i na uređenje naselja. Uređuju se zelene i cvjetne površine te vodi briga o okolišu.

Zbog iznimnog interesa roditelja da im djeca uče igrati stolni tenis pokrenuta je škola stolnog tenisa kao izvanškolska aktivnost. U suradnji sa Udrugom za profesionalnu promociju stolnog tenisa STARR provodi se program kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a realiziraju ga licencirani treneri stolnog tenisa. Ovim se programom, a na osnovu profesionalnog pristupa i na jednostavan, zabavan i zanimljiv način djeci omogućuje i olakšava učenje stolnog tenisa.

Već na samom početku djelovanja udruge postignuti su značajni rezultati. Na natjecanju Vz pong za amatere u Varaždinu članovi udruge su u određenim kategorijama osvojili jedno 3. mjesto i dva 4. mjesta.

Turnir u odbojci na pijesku

 

fotografija0107U subotu 04.08.2012. u Martijancu je održan 1. turnir odbojke na pijesku u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec. Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa i to sa područja Općine Martijanec, Štefanca, Ludbrega, Trnovca i Glogovnice. Sam turnir upotpunjavala je stalna glazba u izvedbi sastava Millenium iz Jalžabeta i tamburaškog sastava Kraljevi iz Martijanca. Nakon završetka turnira druženje vatrogasaca, mladih i mnogih mještana potrajalo je duboko u noć. Naši vatrogasci ponovno su pokazali svoju veliku odanost zajednici kojoj pripadaju, angažirajući se i na polju društvenog života i sporta čime doprinose razvoju mlade generacije. Poslije nadljudskih napora koje su iskazali zajedno sa ostalim vatrogascima sa područja Općine u gašenju požara na pilani Hrast Export Puklavec u Hrastovljanu, nije im nedostajalo snage za organizaciju ovakvog prekrasnog sportskog doživljaja. Sa ovakvim ljudima koji povezuju mladost i starost ova zajednica ima osiguran put razvoja i prosperiteta. FOTOGALERIJA