Općina Martijanec >> ...iz općinske uprave
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Novosti iz uprave

Obavijest o porezu na nekretnine

Zakon o izmjenama Zakona o lokalnim porezima, kojim se ukida porez na nekretnine, objavljen je u Narodnim novinama br. 101/17 od 12. listopada 2017., a isti je stupio na snagu 20. listopada 2017. godine.

Kako nakon stupanja na snagu gradovi i općine više ne mogu tražiti dostavljanje podataka o nekretninama temeljem Zakona o lokalnim porezima, obavještavamo Vas da Jedinstveni upravni odjel Općine Martijanec više neće zaprimati podatke o nekretninama na području Općine Martijanec.

Dokumenti:
Obavijest o porezu na nekretnine

Obavijest o Deratizaciji

Obavještavaju se stanovnici Općine Martijanec da će Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije provoditi mjere sustavne deratizacije za sva naselja na području Općine Martijanec u razdoblju od 09. do 12. listopada 2017. godine.

Deratizacija će se provoditi u naseljima prema slijedećem rasporedu:

09.10.2017.g. - Čičkovina, Hrastovljan, Madaraševec,

10.10.2017.g. - Rivalno, Gornji Martijanec, Slanje

11.10.2017.g. - Sudovčina, Vrbanovec

12.10.2017.g. - Križovljan, Martijanec

Početak sustavne deratizacije odgađa se u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

DVD Slanje županijski je prvak vatrogasne mladeži Varaždinske županije

Mladi vatrogasci DVD-a Slanje najbolja su ekipa vatrogasne mladeži u Županiji. Osvojili su prvo mjesto u ukupnom poretku 12. vatrogasnog natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije.

Za ukupni poredak su se – od 120 ekipa mladeži i podmlatka – natjecale čak 52 ekipe, ali vatrogasci iz Slanja ove su godine gotovo nepobjedivi.


Na natjecanjima u Varaždinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj i Zagrebačkoj županiji u 2017. su osvojili 24 pehara, a na natjecanju u Lepoglavi bili su najbolji i u vatrogasnim igricama.
Vatrogasna zajednica Martijanec u Lepoglavi je nastupila s četiri ekipe - DVD Vrbanovec, DVD Hrastovljan, DVD Martijanec i DVD Slanje.

Više...

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Martijanec u 2017. godini

Pozivaju se građani, pravne osobe, političke stranke i udruge građana na podnošenje inicijative za dodjelu javnih priznanja Općine Martijanec koja će se dodijeliti povodom Dana Općine 11.studenog.

Javni poziv i Prijavnica nalaze se dolje u prilogu.

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Martijanec u 2017.
Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Općine Martijanec u 2017. godini

Poziv za pripremu projekata i sudjelovanje na natječajima za dodjelu sredstava za financiranje rada udruge sredstvima izvan Proračuna Općine Mrtijanec

Odluka o sufinanciranju i postupku sufinanciranja troškova boravka djece predškolske dobi s područja Općine Martijanec u predškolskim ustanovama i kod registriranih dadilja

Zahtjev za sufinanciranje boravka djeteta u predškolskoj ustanovi

Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Općine Martijanec

Općinsko vijeće Općine Martijanec na 01. sjednici održanoj dana 24. kolovoza 2017. raspisuje Javni poziv za predlagane kandidata za članove Savjeta mladih Općine Martijanec.

Detalji i prijavnica nalaze se dolje u prilogu.

Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Općine Martijanec

Obavijest o pregledu prskalica i raspršivača

Pregled prskalica i raspršivača u Martijancu-Ager-Bonus d.o.o. održat će se u ponedjeljak, 04.09.2017. s početkom u 8:00 sati.

Više detalja u prilogu.

Obavijest o pregledu prskalica i raspršivača

Poziv obveznicima Poreza na nekretnine

Pomoć i konzultacije mještanima pružat će se od 04.09.2017.g. do 31.10.2017.g. u vijećnici Općine Martijanec uz prethodnu telefonsku rezervaciju termina svakog radnog dana u vremenu od 9,00 do 17,00 sati. Mještani svoj termin za popunu obrazaca mogu rezervirati na telefon 042/673-488, emailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili osobnim dolaskom u prostorije Općine Martijanec.

Zainteresirane osobe trebaju sa sobom OBAVEZNO PONIJETI: Posjedovni list i Izvadak iz zemljište knjige, Podatke o nekretnini (površina stambenog prostora, pomoćnih prostorija, gospodarskih zgrada, nenatkrivenih balkona, terasa, natkrivenih balkona, terasa, nadstrešnica, sjenica, garaža, neizgrađenog građevinskog zemljišta, podatke o stanju nekretnine, godini izgradnje, zadnjoj rekonstrukciji), Osobnu iskaznicu i OIB, Podatke o članovima kućanstva ili osoba koje su prijavljene na istoj adresi kao i porezni obveznik.

Poziv obveznicima Poreza na nekretnine

Podignut klopotec u Martijancu

U Martijancu je tradicionalno, po 19. put, podignut klopotec.
Domaćin Antun Jug je na Starom vrhu pozdravio stotinjak mještana koji su se okupili kako bi tradicionalno proslavili početak priprema ovogodišnje berbe.
Tako Martijanec nastavlja s jednim od glavnih obilježja Općine – njegovanjem tradicije.
Novi načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak, podržava svaku inicijativu koja će dovesti Martijanec na turističku kartu ruralnog turizma, s naglaskom na čuvanje kulturne baštine.
Tako su već počele pripreme za klopotecijadu sljedeće godine, koja će uz Ivanje u Rivalnom i vuzmenku biti osnovna turistička priredba u začetku turizma martijanečkog kraja.
U Općini se nadaju kako će inicijativa za izgradnju Podravske brze ceste biti pozitivno riješena, čime bi ovaj kraj višestruko profitirao na turističkom, gospodarskom i sigurnosnom planu.

Poziv za predlaganje financiranja javnih potreba u oblasti društvenih djelatnosti iz Proračuna Općine Martijanec i Prijavnica

Poziv za predlaganje financiranja javnih potreba u oblasti društvenih djelatnosti iz Proračuna Općine Martijanec u 2018. godini
Prijavnica za financiranje programa javnih potreba iz oblasti društvenih djelatnosti Općine Martijanec u 2018. godini

Više članaka...