Općina Martijanec >> ...iz općinske uprave >> Održana javna rasprava/radionica 16.03.2015.godine
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Održana javna rasprava/radionica 16.03.2015.godine

Dana 16.03.2015. u prostorijama Kulturno informativnog centra u Martijancu Lokalna Akcijska Grupa „Izvor" u suradnji sa Općinom Martijanec organzirala je predavanje/radionicu zainteresiranim udrugama s područja Općine Martijanec.

Teme radionica bile su :

• Mogućnosti koje Lokalna Akcijska Grupa „Izvor" može pružiti udrugama i stanovništvu Općine Martijanec
• Novi zakon o udrugama
• Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija

Predavanje je otvorio načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat koji je istaknuo važnost djelovanja civilnog sektora za razvoj grada te je napomenuo važnost radionica kojima se podiže znanja i kapaciteti civilnog sektora.

Darko Ciglar iz Autonomnog centara ACT iz Čakovca prezentirao je prisutnim udrugama novi Zakon o udrugama, koje korake svaka udruga treba poduzeti kod izmjene svojeg dosadašnjeg statuta, kako registrirati gospodarske dijelatnosti te je udrugama odgovorio na sva pitanja u vezi novog Zakona o udrugama, dok je Sandra Magdalenić prezentirala Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.

Ovo je samo jedna od nizu planiranih radionica koje će LAG „Izvor" organizirati u suradnji sa Općinom Martijanec s ciljem povećanja kapaciteta i znanja svih sektora u Općini Martijanec.