Općina Martijanec >> ...iz općinske uprave >> Prvi organizirani turistički posjet Općini Martijanec
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Prvi organizirani turistički posjet Općini Martijanec

Dana 23.04.2015. godine u organizaciji Udruge umirovljenika Općine Martijanec i Općine Martijanec organiziran je prvi posjet turista iz Slovenije u Općinu Martijanec. Turisti pripadaju Udruzi umirovljenika iz Moravskih Toplica te ih je stiglo preko stotinjak u dva autobusa. O sakralnim znamenitostima govorio je župnik župe sv. Martina u Martijancu, prečasni Ivan Košutić, a o povijesti, sadašnjim zbivanjima i razvojnim projektima turiste je upoznao načelnik Općine Martijanec, gospodin Marijan Horvat.

Poslije upoznavanja znamenitosti Općine Martijanec turisti su krenuli u posjet gradu Ludbregu gdje su posjetili svetište Predragocjene krvi Kristove, Centar svijeta, Rimske iskopine i ostale znamenitosti grada Ludbrega.

Poslije obilaska Ludbrega turisti su posjetiti grad Varaždin gdje su razgledali Gradsko groblje, Stari grad, katedralu Uznesenja blažene djevice Marije na nebo, Županijsku palaču, druge crkve i znamenitosti grada Varaždina.

Velika nam je čast i zadovoljstvo bilo što smo mogli ugostiti te upoznati naše posjetitelje sa znamenitostima našega kraja.