Općina Martijanec >> ...iz općinske uprave >> Izdana monografija DVD-a Martijanec
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Izdana monografija DVD-a Martijanec

Povodom obilježavanja svog 120. rođendana, DVD Martijanec je izdao monografiju društva, u kojoj je opisan povijesni put organiziranog vatrogastva na području ludbreške regije te rad i razvoj samog DVD-a Martijanec.
Nakon dvije monografije DVD-a Ludbreg s kraja 20. stoljeća ovo je tek treća monografija nekog od 30-tak DVD-ova koji djeluju na području ludbreške regije.


Inicijator, urednik i koautor monografije je član Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i zapovjednik VZO Sveti Đurđ Stjepan Kovaček, dugogodišnji kroničar zbivanja u vatrogastvu šire regije. Stjepan Kovaček monografiju, napisanu na stotinjak stranica, supotpisuje s dopredsjednikom DVD-a Martijanec, Zvonimirom Sučićem.

Predsjednik DVD-a Martijanec Saša Lenček ističe kako su se o publikaciji pozitivno izjasnili i gosti nedavne proslave 120 godina DVD-a Martijanec, primivši pritom besplatan primjerak, a knjiga će biti poklonjena i svim kućanstvima na području djelovanja DVD-a.

Program obilježavanja 120. obljetnice osnutka DVD-a Martijanec započeo je 14. svibnja Svečanom sjednicom pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, a nastaviti će se krajem svibnja kad u Martijanec i Mali Bukovec dolaze vatrogasna navalna vozila i prateća oprema kao donacija vatrogasaca iz Velike Britanije.

Inače, prema najavama Stjepana Kovačeka u visokom stupnju pripremljenosti je i monografija o povijesti vatrogastva na području općine Sveti Đurđ, u kojoj djeluju čak tri stoljetna DVD-a, među kojima i DVD Hrženica, osnovano kao najstariji seoski DVD u Europi pred čak 144 godine.