Općina Martijanec >> ...iz općinske uprave >> Predstavljanje treće zbirke poezije Ankice Bistrović
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Predstavljanje treće zbirke poezije Ankice Bistrović

Pozivamo Vas na predstavljanje treće zbirke poezije "Vjenčić od kukurijeka" od Ankice Bistrović, koja je u cijelosti posvećena Domovinskom ratu. Predstavljanje će se održati u petak (17.06.) s početkom u 19,00 sati u Gradskoj vijećnici u Koprivnici.

Ankica Bistrović rođena je u Martijancu, a živi u Koprivnici. Diplomirana je ekonomistica, članica Ogranka Matice Hrvatske Koprivnica, Literarne sekcije KUD-a Podravka Koprivnica i Povijesnog društva Koprivnica. Redovito objavljuje literarne radove u različitim zbornicima, a do sad je objavila i tri samostalne zbirke poezije Svijetli za mene, Sklopljene ruke i Vjenčić od kukurijeka. Prvu nagradu dobila je 1968. godine za najbolji pismeni rad povodom dana Ekonomske škole u Koprivnici, a prvu je pjesmu objavila 1969. godine u Studentskom listu "Omladina" Varaždin. Osim tečaja kreativnog pisanja koji je završila pri profesorici Maji Gjerek, završila je i tečaj slikanja i crtanja.

Knjiga je strukturirana u pet poglavlja i jednu kratku priču:
1. TOPLA KAO MATERINO KRILO - Pjesme posvećene domovini
2. NEBO VATROM IŠARANO - Početak i tijek rata
3. OLUJA PRED OSVIT ZORE- Oslobađanje zemlje
4. DODIR RANA- 20 i više godina nakon rata
5. ZVUKOVI KRILA ANĐELA – spoznaja da se u prošlome ništa ne može izmijeniti i da je potrebno nastaviti živjeti
6. VARAŽDIN SANJA U RUKAMA ANĐELA- kratka priča o mladom varaždinskom dobrovoljcu.