Općina Martijanec >> ...iz općinske uprave >> Španciranje delegacije Martijanca u narodnim nošnjama
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Španciranje delegacije Martijanca u narodnim nošnjama

Načelnik Općine Martijanec, Marijan Horvat, već je tradicionalno okupio članice općinskog KUD-a i zajedno s njima se u narodnoj nošnji prošetao Špancirfestom.

Među brojnim posjetiteljima koji su pohvalili ovakav način prezentacije kulturne baštine, bili su bivši hrvatski predsjednik, Ivo Josipović i varaždinski biskup, Josip Mrzljak.

Ivo Josipović – kojemu ovo nije bio prvi susret s načelnikom Horvatom jer je načelnik Martijanca prije dvije godine bio gost u Uredu predsjednika – istaknuo je važnost očuvanja baštine.

Istog je mišljenja i biskup Josip Mrzljak. – Ovo je lijepa prezentacija narodnog blaga – rekao je biskup pa time istaknuo upravo ono što i jest cilj načelnika Horvata i općinskog KUD-a. – Mi smo mala općina velike kulturne baštine i želimo to pokazati. Želja nam je da uspijemo uhvatiti korak sa standardom većih općina, ali da pritom ne zanemarimo našu vrijednu tradiciju – istaknuo je načelnik Martijanca, Marijan Horvat.