Općina Martijanec >> ...iz općinske uprave >> Predstavom Kerekesh teatra Općina Martijanec je nastavila s razvitkom kulturne scene u Općini
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Predstavom Kerekesh teatra Općina Martijanec je nastavila s razvitkom kulturne scene u Općini

Ljubomir Kerekeš odigrao je predstavu Dimnjačar u Društvenom domu u Martijancu.

Nastup Kerekesh teatra samo je jedno od kulturnih događanja kojih je zadnjih godina u Općini sve više.

Općina Martijanec se okrenula ka kulturnim događanjima s namjerom da mještani ne ostanu zakinuti u niti jednom segmentu suvremenog života. To je u skladu sa općinskim ciljem da se podizanjem standarda mladi ljudi zadrže u Općini Martijanec pa možda i privuku novi stanovnici. Općinske vlasti su svjesne da je za ostvarivanje tog cilja potrebno riješiti i niz drugih stvari, ali kultura je svakako bitno područje.

Da su se u Općini ozbiljno posvetili tom cilju pokazuju i sve veća ulaganja u kulturu i sve učestalija kulturna događanja.

Jedno od značajnijih je bio i novogodišnji koncert klasične glazbe u crkvi u Martijancu.

Veliku ulogu u oživljavanju kulturnog života igra lokalno Kulturno umjetničko društvo Martijanec. KUD je samo u zadnjoj godini nekoliko puta gostovao u Mađarskoj na velikim međunarodnim smotrama vezanima uz štovanje sv. Martina.

Malo je poznata činjenica da je martijanečki KUD osnovan tek 2010. godine. To je jedan od najmlađih KUD-ova u Županiji, a za samo sedam godina postojanja postao je prepoznatljiv čuvar lokalne tradicije i baštine.

KUD je formalno postojao i nekada ranije, ali bez ikakve konkretne organizacije ili redovnog djelovanja. Tek s dolaskom aktualne općinske vlasti postaje bitan dio općinske prezentacije na domaćem i međunarodnom planu.

Načelnik Marijan Horvat zadovoljan je aktualnom situacijom na kulturnom polju u Općini Martijanec no svjestan je da posla još ima jako puno.

– Sve smo radili ispočetka. Općinski KUD-ovci nositelji su kulturne tradicije Općine, a naš KUD je aktivan tek sedam godina. U tom kratkom vremenu je uspio doći na međunarodnu scenu i ondje promovirati Općinu Martijanec. Također, počeli smo s koncertima i kazališnim predstavama, s tim ćemo i nastaviti te pritom vodimo računa da zadovoljimo svačiji kulturni apetit. Zato tu ima koncerata klasične glazbe, nastupa KUD-a i komedija. Ne želimo biti pretenciozni nego pružiti mještanima ono što ih zanima – rekao je Marijan Horvat.