Općina Martijanec >> ...iz općinske uprave >> Godišnji izvještaj: Uspješna godina KUD-a Martijanec
Poruka
  • EU direktiva e-Privacy

    Ove internetske stranice koriste "kolačiće" (eng. 'cookies') radi upravljanja prijavama korisnika, navigacijom i drugim funkcijama. Korištenjem naših stranica slažete se da možemo spremiti "kolačiće" na vaše računalo.

    Vidi dokumente e-Privacy direktive EU

Godišnji izvještaj: Uspješna godina KUD-a Martijanec

KUD Martijanec je danas financijski konsolidiran, međuljudski odnosi su dobri i sve sekcije redovito nastupaju u zemlji i inozemstvu. To je rezime godišnje skupštine KUD-a, na kojoj su uz pedesetak članova Društva sudjelovali i gosti - načelnik Općine Martijanec, Marijan Horvat, predstavnici Sportsko-rekreacijske udruge Sudovčina i predstavnici Udruge umirovljenika Općine Martijanec.
Rad KUD-a Martijanec je nakon neočekivane ostavke bivšeg predsjednika 2016. godine doveden u pitanje, ali u godinu dana je sve posloženo. Predsjednica Sonja Huzjak kaže da su u oporavku pomogli donatori i Općina Martijanec.
Društvo se nije samo oporavilo nego je, štoviše, od tada uspješno sudjelovalo na cijelom nizu manifestacija.


Sekcija vezilja, tamburaša i dječjeg folklora nastupale su na priredbama poput „Dječjih vinkovačkih jeseni", „Špancirfesta" „ Kešnerijadi", „Obrtničkom sajmu" i „Cinkušu adventskom" u Ludbregu, susretu KUD-ova „U susret proljeću" u Cestici do međunarodnog Festivala Svetog Martina u Szombathely u Mađarskoj.
Održan je i tradicionalni Božićni koncert na kojemu su kao gosti nastupili KUD Beletinec i Dječji crkveni zbor Župe Martijanec. KUD se aktivno uključio i u proslavu Dana Općine Martijanec. Nastupili su u svečanom programu proslave, ali i organizirali Etno dan, kad je održana retrospektivna izložba radova i revija etno-frizura i nakita.
Nakon svog izvještaja, Sonja Huzjak je zahvalila voditeljima sekcija, svim članovima i roditeljima, donatorima i Općini Martijanec na izuzetno dobroj suradnji i podršci radu KUD-a .
Novost je osnivanje etnografske sekcije koja će se baviti prikupljanjem, obradom i pohranjivanjem podataka i informacija o Općini Martijanec, organiziranjem izložbi etno-zbirke te promidžbom povijesti i tradicijske kulture čime će se okupiti još veći broj članova i proširiti djelovanje KUD-a Martijanec.