29
studeni
2021

Projekt centralnog općinskog trga

Trg veličine oko 1700 m2, urediti će se na mjestu gdje su koncentrirani svi javni servisi Općine Martijanec – ambulanta, ljekarna, stomatološka ordinacija, prostorije: umirovljenika, vatrogasaca, društveni dom i bankomat.

Uz polivalentni trg je predviđena izgradnja parkinga i mini tržnice te drugih popratnih sadržaja.

Nakon kupovine zemljišta, izrađeno je idejno rješenje, a u tijeku je izrada glavnog projekta nakon čega slijedi ishođenje potrebitih dozvola. Do realizacije ovog projekta Općina je na mjestu budućeg trga za mještane uredila privremeno parkiralište kako bi im olakšala pristup do liječnika i ljekarne.

Tokom mjeseca travnja 2021. na raspisani natječaj prijavljena je i rekonstrukcija postojećeg spomenika koji bi obnovljen postao dio budućeg trga.

Naime, kupnjom ovog zemljišta i prostora iza ambulante, Općina je ujedno dobila i potreban prostor za izgradnju prijeko potrebnog Dnevnog boravka za starije mještane, ali i neograničene mogućnosti za mnoge druge javne sadržaje.

Kronologija
29.04.2020.
Martijanec: Kreće projekt centralnog općinskog trga
Općina Martijanec ostvarila je sve pretpostavke za uređenje budućeg općinskog trga. Kupnjom i vraćanjem zemljišta u centru Martijanca u vlasništvo Općine, prijeđena je jedina i glavna prepreka zbog koje Martijančani dosad nisu imali javno mjesto za okupljanja građana. Trg veličine oko 1700 m2, urediti će se na mjestu gdje su koncentrirani svi javni servisi Općine […]
30.04.2020.
Općina podmiruje troškove rada vrtića za vrijeme trajanja posebnih mjera zbog epidemije koronavirusa
Trg veličine oko 1700 m2, urediti će se na mjestu gdje su koncentrirani svi javni servisi Općine Martijanec – ambulanta, ljekarna, stomatološka ordinacija, prostorije: umirovljenika i vatrogasaca, društveni dom i bankomat. Uz višenamjenski trg je predviđena izgradnja parkinga i mini tržnice te drugih popratnih sadržaja. – Općinski trg veliki je korak prema realizaciji tih ciljeva i za njega smo se odlučili usprkos brojnim otporima jer imamo viziju na ovom mjestu započeti razvijati moderni Martijanec kao buduću poželjnu destinaciju za život mladih i ugodnu starost vremešnih sumještana – ponovio je načelnik Levak.
20.11.2020.
Poziv na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću – Urbanističko uređenje prostora društvenih i centralnih sadržaja u Martijancu
Pozivaju se građani Općine Martijanec i druga zainteresirana javnost da se uključe u javnu raspravu te podnesu svoje mišljenje, primjedbe, prijedloge na idejni projekat „Urbanističkog uređenja prostora društvenih i centralnih sadržaja u Martijancu“. Sadržaj 30-dnevnog savjetovanja objavljen je na web-stranici i oglasnoj ploči Općine Martijanec. Sve primjedbe i prijedlozi podnose se isključivo pisanim putem na […]