13
srpanj
2024

Božićnice za umirovljenike i studente

Općina Martijanec po prvi će put podijeliti po 100 kuna božićnice umirovljenim mještanima s mirovinama manjim od 1500 kuna na mjesec. Ovo je prvi puta od osnivanja općine da se umirovljenicima s područja Općine Martijanec dijele božičnice,a a za ovaj potez odlučili smo se nakon višegodišnjih prijedloga mještana s najnižim primanjima. Nadamo se da ćemo slijedeće godine iznaći način kako bi i osobama bez primanja i zakonskih skrbnika omogućili isplatu ovog simboličnog dara koji je najpotrebniji upravo onim našim mještanima s najnižim primanjima rekao je općinski načelnik Dražen Levak.

Božićnice će u Martijancu dobiti i studenti, njih 40-ak primiti će po 1.000 kuna.

Za sve njih u petak, 20. prosinca, biti će organiziran Božićni prijem i to za sve umirovljenike s područja općine bez obzira na visinu primanja u Društvenom domu u Martijancu sa domjenkom i prigodnom predstavom koju će izvesti učenici Osnove škole Martijanec, a za studente i roditelje novorođene djece prijem će se održati u martijanečkom Kulturnom – informativnom centru, gdje će im načelnik Martijanca Dražen Levak uručiti općinske božićnice.

Martijanec je ove godine za prigodne novčane darove izdvojio najviše dosad. Općinski mališani, njih 270, starosti do četvrtog razreda osnovne škole, za Svetog su Nikolu dobili pakete, ukupno vrijedne 23.000 kuna.

U godini na izmaku Općina Martijanec je dvostruko povećala dar za novorođenu djecu, s 1000 na 2000 kuna, a do studenoga je tako podijeljeno 70.000 kuna za 35 beba.

– Jasno je da roditelji neće imati manje ili više djece zbog toga što će od Općine dobiti jednu ili dvije tisuće kuna, ali vjerujemo da ćemo im ovim darom, a što nam je i cilj, pokazati da na Općinu mogu računati u pomoći pri obrazovanju svog djeteta. Osim sufinanciranja vrtića te pomoći pri školovanju i stipendijama, Općina Martijanec povodom Dana Općine i blagdana sv. Martina nagrađuje i najbolje općinske osmoškolce. Učenike predmetne nastave koji su godinu ranije završili sa prosjekom ocjena 5,0, nagrađujemo s 500 kuna, kao i one učenike koji su do 2019.g. sve razrede osnovne škole završili sa prosjekom najvišim prosjekom ocjena – kaže načelnik Općine Martijanec Dražen Levak.

Općina Martijanec kao najveći si je cilj zacrtala podizanje kvalitete života najmlađih i najstarijih svojih mještana, a ovo su tek neke od simboličnih mjera kojima se to namjerava postići. – Cilj nam je višim standardom ohrabriti mještane za ostanak u Martijancu. Božićnice i nagrade tek su prigodni darovi kojima želimo zajedno s mještanima obilježiti posebne dane i blagdane. Svi oni zaslužuju živjeti dobar standard, a koji ćemo im, vjerujem, uz pomoć države i uspjeti priuštiti izgradnjom dječjeg vrtića koji upravo završavamo i planiranim projektiranjem dnevnog boravka za starije i nemoćene osobe. Svjesni smo da je to dugotrajan proces, ali upustili smo se u ostvarenje tog cilja i do njegova ostvarenja ne namjeravamo odustati.

Martijančani zaslužuju u svim segmentima dobro živjeti.