18
lipanj
2024

ŠRU Sudovčina

Športsko rekreacijska udruga Sudovčina osnovana je početkom 2012. godine sa svrhom razvitka, promicanja i unapređenja stolnoteniskog i drugog športa te okupljanja i druženja građana, osobito mladeži radi bavljenja sportom.

Više je razloga koji su utjecali na osnivanje udruge:
Briga za djecu i mladež sa mogućnošću bavljenja sportom tijekom cijele godine sa osiguranim prostorom i ostalim uvjetima.
Veliki interes i odaziv članova udruge svih uzrasnih kategorija od 4 do 60 godina, s time da je uključena i ženska populacija pa danas udruga broji preko 140 članova s tendencijom rasta i uključivanjem članova iz drugih naselja općine.
Tradicija igranja stolnog tenisa u Sudovčini sa počecima davnih 80-tih godina te sa postignutim velikim uspjesima u tom razdoblju. Naime, tri puta su osvojena 1. mjesta na području cijele općine Ludbreg.


Veliki izazov za udrugu bila je nabavka sportske opreme pa su se u suradnji sa sponzorima te vlastitim sredstvima nabavili tri nova stola za stolni tenis, elektronski pikado i stolni nogomet.
Članovi udruge su osim bavljenja sportom uključeni i na uređenje naselja. Uređuju se zelene i cvjetne površine te vodi briga o okolišu.
Zbog iznimnog interesa roditelja da im djeca uče igrati stolni tenis pokrenuta je škola stolnog tenisa kao izvanškolska aktivnost. U suradnji sa Udrugom za profesionalnu promociju stolnog tenisa STARR provodi se program kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a realiziraju ga licencirani treneri stolnog tenisa. Ovim se programom, a na osnovu profesionalnog pristupa i na jednostavan, zabavan i zanimljiv način djeci omogućuje i olakšava učenje stolnog tenisa.