13
srpanj
2024

Dodijeljena priznanja Mladenu Namjesniku i Branku Huzjaku

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Martijanec, u sklopu Dana općine Martijanec i blagdana sv. Martina, 11. studenog 2019. dodijeljena su dva posebna priznanja i to Nagrada Općine Martijanec Mladenu Namjesniku za područje gospodarstva kao i Plaketa s brončanim znakom Branku Huzjaku za doprinos u području sporta.

Mladen Namjesnik iz Križovljana vlasnik je OPG-a Namjesnik koje se bavi pčelarstvom. Ovaj obiteljski OPG ima tradiciju dužu od sto godina, a danas su jedan od najvećih proizvođača meda i proizvoda od meda u Hrvatskoj te su dobitnici mnogih nagrada, priznanja i medalja za svoje proizvode. Najveće priznanje primili su ove godine u svibnju na najvećem svjetskom ocjenjivanju meda u Londonu gdje su kao jedini predstavnici Hrvatske u konkurenciji 142 uzorka iz čak 30 država svijeta, osvojili tri zlatne medalje za kvalitetu pa možemo reći kako najbolji med na svijetu dolazi iz Križovljana.

Drugi dobitnik nagrade, tj. Plakete s brončanim znakom je Branko Huzjak iz Martijanca za doprinos u području sporta. Branko Huzjak bio je igrač i predsjednik NK Dinamo᾿01 Vrbanovec sve do 2017. godine. U svojem djelovanju aktivno se zalagao za dogradnju objekta i proširenje igrališta, a sudjelovao je u okupljanju i vođenju ne samo seniorske momčadi kluba, već i djece u mlađim kategorijama. Kao član kluba danas radi na poslovima održavanja nogometnog igrališta i sportskog objekta te pomaže funkcioniranje kluba u II. Županijskoj ligi Varaždin.

U ime nagrađenih zahvalio se Mladen Namjesnik: „Zahvaljujem na priznanju koje ste nam uručili. Drago nam je da ste prepoznali naš rad sa kojim već godinama djelujemo na ovom području. Ovo je vrlo veliko priznanje za nas, ali i obaveza da nastavimo sa daljnjim radom barem ovako, ako ne i malo bolje.“

Općina Martijanec i ovim putem upućuje iskrene čestitke nagrađenima!