10
srpanj
2020

DVD Slanje dobilo Vatrogasno spremište.

Dana 29.12.2017. izvršena je primopredaja radova prve faze rekonstrukcije društvenog doma u Slanju.

Završetkom ove faze projekta Dobrovoljno vatrogasno društvo Slanje dobilo je ukupno 225 m2 prostora namijenjenog čuvanju opreme i ostalim aktivnostima društva kao što je uspješan rad sa mladim vatrogascima koji su tokom 2017. godine sudjelovali na 22 natjecanja i osvojili 16 prvih mjesta, 2 druga mjesta, 1 treće mjesto i 3 prijelazna pehara.

Primopredaji radova prisustvovali su načelnik općine Dražen Levak, predstavnici izvođača radova graditeljstvo Vrabelj, nadzorni inženjer gosp. Božić, pročelnik JUO Martijanec Krunoslav Kosir, te predstavnici DVD i Mjesnog odbora Slanje koji su svojim aktivnim pristupom tijekom izvođenja radova također sudjelovali u nadzoru izvršenih radova kako bi isti bili izvršeni u skladu sa projektom i potrebama samih vatrogasaca.

Vrijednost izvršenih radova je 1.050.000,00 kuna, a Investitor izvršenih radova je Općina Martijanec uz potporu Ministarstva Regionalnog razvoja koje je ovaj projekat financiralo sa ukupno 650.000,00 kuna.

Tokom 2018.g. u planu je ugradnja vatrogasne sirene i izrada fasade na rekonstruiranom dijelu čime bi objekat Vatrogasno spremište Slanje bio u potpunosti završen.