12
srpanj
2024

Hrvačica Sandra Besek iz Križovljana branila boje Hrvatske u Berlinu

Protekli vikend, predstavnica naše općine u Hrvačkom klubu „Ludbreg“ nastupila je na jakom ženskom hrvačkom turniru u Berlinu na kojem je hrvala u sastavu hrvatske reprezentacije.

Sandra je mlada hrvačica koja polako ulazi u kadetsku konkurenciju i ovo joj je bio jedan od prvih nastupa u tom uzrastu i na tako visokom nivou.

Ždrijeb nije bio na njezinoj strani pa je već u prvom kolu za protivnicu imala vrlo dobru njemačku predstavnicu, koja je ovaj put bila previsoka prepreka za nju. Sandra je pružila solidan otpor, ali do pobjede nije mogla.

U daljnjem natjecanju njemačka predstavnica nije uspjela doći do finala, što je značilo da Sandra neće ući u repasaž, pa je tu i bio kraj za Sandru. Ipak, ovo je veliko iskustvo i poticaj za našu hrvačicu, a treba napomenuti da je u Sandrinoj kategoriji na ovom turniru bilo čak 37 natjecateljica.

Druga hrvatska predstavnica na ovom turniru bila je Iva Gerić, također članica HK „Ludbreg“. Iva se natjecala u juniorskoj konkurenciji i uzela brončanu medalju.

Iva, slično kao i Sandra u kadetkinjama tek započinje svoj put u juniorskoj konkurenciji pa je za nju bronca izuzetan uspjeh. Iva je na turniru ostvarila tri pobjede i jedan poraz što joj je donijelo medalju na ovom prestižnom turniru.