12
srpanj
2024

KUD Martijanec koncertom otvorio advent

Kulturno umjetničko društvo Martijanec održalo je u subotu, 7. prosinca 2019. godine,  tradicionalni koncert “U susret Adventu”. Koncert je održan u društvenom domu Martijanec, a uz tamburašku i dječju folklornu sekciju KUD-a Martijanec nastupili su i brojni gosti.

Tako su koncert svojim izvedbama uljepšali članovi i članice KUD-a Remetinec, Beletinec, Cestice, te Društvo Izvornog Folklora Koprivnički Ivanec. Uz njih nastupila je i naša sumještanka Barica Dobrin-Barbara koja je nadolazeće blagdane najavila recitacijama svojih pjesama o Adventu i Svetom Nikoli.

Koncert je bio popraćen i bogatim dodatnim programom pa su tako najmlađi uživali u darovima Svetog Nikole koji se pojavio uz pratnju neizostavnog krampusa. Posjetitelji su mogli pregledati i izložbu božićnih ukrasa koje su izradile članice KUD-a, dok su se muški članovi pobrinuli da svi prisutni degustiraju tradicionalno kuhano vino.

Sve okupljene pozdravio je i načelnik općine Dražen Levak te svima uputio prigodnu čestitku i poželio ugodne blagdane, a KUD Martijanec uspio je stvoriti prekrasnu blagdansku atmosferu i na početku ovog Adventa probuditi blagdanski duh svim gostima i mještanima općine.

Ovim putem svi članovi KUD-a Martijanec upućuju iskrenu čestitku svim žiteljima Općine Martijanec povodom nadolazećih blagdana uz obilje sreće, zdravlja i osobnog zadovoljstva.