27
siječanj
2022

Malonogometni turnir “Cirkvenica 2018.“ u Križovljanu

U Križovljanu je proteklog vikenda odigran dvodnevni malonogometni turnir “Cirkvenica 2018.“, na kojemu je sudjelovalo 15 seniorskih i pet dječjih ekipa.

Igralo se na asfaltiranom terenu dimenzija 20 x 10 , s tri na tri igrača na terenu, a pobjedu su odnijeli domaćini, ekipa „Tkalčevo“.

Prvi dan turira, u subotu, igrali su seniori, a nakon odigranih utakmica igrači su se pridružili gledateljima i zajedno s njima na velikom platnu odgledali četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva Hrvatska – Rusija. Oko stotinjak navijača oboružalo se raznim rekvizitima pa nakon pobjede do duboko u noć, uz svirku tamburaškog sastava „Berili“ i besplatan grah, slavilo pobjedu Hrvatske.

U nedjelju su na teren istrčala djeca do 12 godina starosti, nakon čega se igrala završnica turira za seniore. Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i novčanim nagradama  –  1. mjesto 1000 kn, 2. mjesto 600 kn, i 3. mjesto 300 kn. Sva Djeca su za nagradu dobila sladolede. Pobjedničkim ekipama je na uspjehu između ostalih čestitao i načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak, koji je i podijelio nagrade.

– Ovakva su događanja višestruko korisna. Kao prvo se potiče sport, što znači i zdravlje. Ujedno je to i prilika za druženje svih mještana općine Martijanec jer se u brzini modernog življenja događa da se svi, pa i susjedi, međusobno otuđuju. Zato je dobro iskoristiti svaku priliku da se ljudi ponovno osjete dijelom zajednice. U vrijeme kad su iseljavanja svakodnevna, trebamo iznalaziti sve načine da zadržimo ljude, a povezanost sa zajednicom je jedan od važnih aspekata svakodnevnog života – rekao je načelnik Levak.

Turnir su zajedno organizirali dio uprave NK Polet iz Martijanca i mladi iz Križovljana.