19
kolovoz
2022

NK Polet iz Martijanca dvodnevnom je proslavom obilježio 45 godina rada

Velikom proslavom s puno sporta i zabave NK Polet Martijanec je proslavio svoj 45 rođendan.

Slavilo se dva dana, a svaki je dan na programu bio i po jedan tradicionalni nogometni turnir – Turnir četiri nacije i Pozivni turnir.

Turnir četiri nacije igrale su ekipe Križovljana, Martijanca, Sudovčine i Vrbanovca dok su na Pozivnom turniru dan kasnije na teren izašle momčadi NK Poleta iz Cestice, NK Dinamo 01 iz Vrbanovca, NK Podravina iz Ludbrega i NK Razvitak iz Čičkovine.

Ždrijebu je prepuštena odluka tko će s kim igrati, a slavila je ekipa NK Podravine iz Ludbrega.  U konkurenciji četiri nacije, najbolja je bila momčad Vrbanovca.

Na oba slavljenička dana bilo je puno gostiju koje je navečer zabavljala grupa Rubikon, a svi su mogli sudjelovati i u tomboli s bogatim nagradama.

Među gostima je bio i načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak, koji je istaknuo zadovoljstvo višedesetljetnim postojanjem NK Poleta. – Ovakve velike obljetnice daju nam za pravo vjerovati da će tradicija opstati i u budućnosti. Klub Polet jedan je od najdugovječnijih sportskih klubova u Varaždinskoj županiji  i uspio je „preživjeti“ sve promjene u turbulentnih 45 godina. Biti aktivan u Hrvatskoj u zadnjih nešto manje od pola stoljeća dokaz je velike snage. Sport je, uz vatrogastvo i KUD-ove, nositelj društvenog života nekog kraja. Zbog toga ovaj rođendan nije više smo sportska, nego i sociološka tema. A obje su postojane i perspektivne – zaključio je načelnik Levak.