12
srpanj
2024

Održan 1. Božićni sajam Općine Martijanec

Protekle subote u društvenom domu u Martijancu održan je „1. Božićni sajam“, kojeg su zajednički pokrenuli i organizirali Općina Martijanec i Kulturno umjetničko društvo Martijanec. Sajam se održavao kroz cijelu subotu, te su na njemu mogli uživati ne samo žitelji naše općine već i svi drugi gosti.

Osim organizatora na božićni sajam odazvalo se mnogo udruga i OPG-ova naše općine te su predstavili svoje proizvode. Na sajmu se tako moglo naći puno domaćih delicija poput zimnice, kolača, lješnjaka, rakije, bučinog ulja, ali i različitih prigodnih božićnih ukrasa, božićnih zvijezda, ručno vezenih radova, ručno rađenih keramičkih figurica i mnogo drugih stvari. Tako su svi izlagači uistinu pokazali izuzetno velik i bogat izložbeni dio svojih radova i proizvoda, te im ovim putem organizatori zahvaljuju na odazivu.

Na samom sajmu sudjelovali su OPG Lenček , OPG Ratković, OPG Peras, OPG Levak, Udruga Sveti Martin, LGL Hrastić, CK Slanje, NK Polet Martijanec, OŠ Martijanec, te gosti Udruga “Život” Čukovec i OPG Lastavec Hrastovsko. Uz izlagače su na sajmu sudjelovali i članovi i članice KUD-a Martijanec, koji su ujedno bili i domaćini.

Osim izložbenog djela, održan je i prigodni program u sklopu kojeg je organizirana nagradna igra pod nazivom „Božićna potraga“ u kojoj su najbolje ekipe nagrađene prigodnim poklonima, dok je za najmanje organizirano slikanje sa Djedom Mrazom. Program je tekao uz obilje božićnih pjesama, ukrasa i slatkiša, a organizatori se nadaju kako su uspjeli započeti lijepu tradiciju za sam kraj godine na kojoj se mogu udružiti svi obrtnici, udruge i mala gospodarstva naše općine te na taj način razveseliti sve mještane i njihove goste u blagdansko vrijeme.

Još jednom i ovim putem svi članovi KUD-a Martijanec upućuju iskrenu čestitku svim žiteljima Općine Martijanec povodom nadolazećih blagdana uz obilje sreće, zdravlja i osobnog zadovoljstva.