04
listopad
2023

Održana 123. sjednica Skupštine DVD-a Martijanec

U Martijancu 02.03.2019. godine održana je sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec na kojoj su bila brojna gostujuća društva iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Vatrogasno društvo Martijanec u svojoj dugogodišnjoj tradiciji poznato je po brojnim susretima sa vatrogasnim društvima iz zemlje i inozemstva što pokazuje veliku suradnju na nivou vatrogastva i stvaranju velikih prijateljskih veza na tom području kao uz visoki nivo tolerancije i poštivanja vatrogasne struke kao i predanog dobrovoljnog požrtvovnog rada za svoje društvo u cjelini.

Tako na samoj sjednici bili su prisutna pobratimljena vatrogasna društva iz Slovenije i to PGD Ptujska Gora i PGD Martjanci te pobratimljena vatrogasna društva iz Hrvatske DVD Glogovnica i DVD Severin te prvi puta Martijanec su posjetili i članovi DVD-a Deronje iz susjedne Vojvodine iz Republike Srbije, pored svih inozemnih društva bili su i prisutni članovi vatrogasnih društava iz Varaždinske županije, Međimurske županije, Koprivničko-križevačke županije i Zagrebačke županije. U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije bio je prisutan predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Sveti Đurđ Krunoslav Turković i tajnik županijske zajednice Zvonko Videc, također svima prisutnima obratio se i načelnik Općine Martijanec Dražen Levak kao i drugi predstavnici udruga s područja Općine Martijanec KUD-a Martijanec, udruge umirovljenika Martijanec, i Lovačkog društva Zelengaj Martijanec na sjednici je bio i prisutan načelnik Policijske postaje Ludbreg Leonardo Sakač sa suradnicima, i ravnateljica Osnovne škole Martijanec Sonja Huzjak.

Izvješće o radu društva za 2018. godinu podnio je predsjednik DVD-a Martijanec Saša Lenček koji je naglasio kako društvo danas broji 177 članova u svim uzrastima a ponajviše su ponosni na rad djece i mladeži u koje najviše ulažu napore za postizanje što boljih uvjeta njihovog rada i djelovanja. Na sjednici su uručena priznanja i nagrade kao i zahvale istaknutim pojedincima i poduzećima, te su u društvo primljeni novi članovi i to u uzrastima djece što ih veseli i raduje za budućnost vatrogastva u Martijancu. Zacrtani su veliki planovi rada u tekućoj godini što će biti veliki izazov članovima u dobrom vođenju društva i čuvanju dugogodišnje požrtvovne tradicije.

Foto: DVD Martijanec