18
lipanj
2024

Općina Martijanec dio Turističke zajednice područja Centar svijeta

Općina Martijanec od ponedjeljka je dio Turističke zajednice područja Centar svijeta koja obuhvaća postojeću TZ Grada Ludbrega, te osim Martijanca, općine Jalžabet, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ.

Ova organizacija osnovana je radi promicanja i razvoja turizma, a djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta. Na ovaj način, okupljeni će ujediniti turističke potencijale područja te stvarati nove turističke sadržaje i ponudu. Osim turizma, povezat će se i na drugim projektima poput prijave za ITU mehanizam i integriranog prijevoza.

Načelnik Martijanca, Branimir Nađ, zadovoljan je ovom suradnjom te vjeruje u njezin potencijal.

”Općina Martijanec, baš kao i susjedne općine i grad Ludbreg, ima puno prilika za razvoj turizma, a upravo je zajedništvo iskazano u osnivanju TZ područja centar svijeta, ključ našeg uspjeha. Zajedno ćemo raditi na projektima koji nas povezuju, a svima je u cilju kvalitetniji život u našim općinama i privlačenje novih investicija i gostiju koji će kod nas boraviti. U Martijancu trenutno traju radovi na uređenju Gomile (Gamule), veoma vrijednog lokaliteta, koji će također biti dio turističke ponude Martijanca. Imamo puno ideja i projekata pred nama i zadovoljan sam da ćemo ih realizirati zajedno sa susjednim općinama i gradom Ludbregom” rekao je Nađ.