12
srpanj
2024

Operativne snage Općine Martijanec održale pokaznu vježbu

Jučer je održana pokazna vježba operativnih snaga sustava Civilne zaštite Općine Martijanec pod nazivom „Slanje 2023”. Svake se godine vježba održava u drugom mjestu, a ovoga je puta održana u društvenom domu u Slanju i to u noćnim uvjetima.

Vježba je bila simulacija potresa i eksplozije. Osim mještana među kojima je bilo i dosta mališana, vježbu je budno pratio i načelnik Branimir Nađ koji je izrazio zadovoljstvo onime što su pokazale sve službe.

– Imali smo priliku vidjeti kako funkcionira naš Sustav civilne zaštite u slučaju nezgoda, ovoga puta potresa i eksplozije, i sa zadovoljstvom mogu poručiti našim mještanima da o njihovoj sigurnosti brinu dobro organizirane i dobro opremljene operativne snage. Ovakvi scenariji kakvi su prikazani večeras itekako su mogući u budućnosti, kao i vremenski ekstremi poput poplava, tuče i jakih vjetrova s kojima smo već bili suočeni – rekao je načelnik Nađ.

‘Dobra suradnja’

Vježbu su organizirali kako bi vidjeli kako funkcionira njihov vatrogasni sustav, ali i zajedništvo sa povjerenicima Sustava civilne zaštite mjesta Slanje.

– Sudjelovalo je šest dobrovoljnih vatrogasnih društava, Gradsko društvo Crvenog križa iz Ludbrega, Hitna medicinska pomoć – Ispostava Ludbreg, pripadnici HGSS-a i službenici Policijske postaje Ludbreg, a po prvi smo put aktivirali i povjerenike Sustava civilne zaštite mjesta Slanje. U vježbi je ukupno bilo 85 sudionika, a odrađena je odlično. Isto je tako odlična i naša suradnja s Općinom Martijanec, odnosno s načelnikom koji vatrogastvo pomažu na posebnom nivou i doista se nemamo na što žaliti. Sve kod nas „klapa” – i Stožer i vatrogasci, kao i sve službe i svi u općini dobro surađujemo – istaknuo je Saša Lenček, načelnik Stožera Civilne zaštite Općine Martijanec.

Dodao je kako im trenutno najviše problema stvaraju poplave i upravo je uz poplave vezano najviše intervencija.

Također obilježavanje Dana općine Martijanec nastavit će se u četvrtak, 9. studenoga u 18 sati, svečanom sjednicom Općinskog vijeća koja će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Martijanec.

Izvor: evarazdin.hr