12
srpanj
2024

Pokazna vježba vlastitih operativnih snaga sustava civilne zaštite

Općina Martijanec povodom obilježavanja Dana općine organizirati će zanimljivu pokaznu vježbu vlastitih operativnih snaga sustava civilne zaštite. Naime, sve veći broj različitih iznenadnih događaja u zemlji i svijetu, ali i sve strože zakonske obaveze, povod su ovoj godišnjoj provjeri spremnosti, tehničke opremljenosti i osposobljenosti pripadnika različitih sastavnica sustava civilne zaštite na području općine.

U središtu zbivanja biti će intervencija 8 DVD-ova koliko ih ukupno djeluje na području obje općine, a njima će se u odgovoru na eksploziju, požar i potrebu izvlačenja unesrećenih iz dječjeg vrtića pridružiti predstavnici policije, hitne medicinske službe, crvenog križa, gorske službe spašavanja i drugi subjekti.

Pokazna vježba „Eksplozija u Martijancu 2022.“ biti će održana na lokaciji Dječjeg vrtića Vlakić Martijanec u nedjelju, 13. studenoga 2022. godine s početkom u 13.30 sati.
Pritom će biti korištena i sredstva javnog uzbunjivanja, stoga se stanovništvo Općine Martijanec unaprijed upoznaje s istim.

Pozivamo sve medije da poprate ovo atraktivno događanje te time doprinesu jačanju svijesti o pravilnom ponašanju kod nastanka iznenadnih događaja i katastrofa.