19
travanj
2021

Energetska obnova OŠ Martijanec

S početkom 2019. godine započela je energetska obnova OŠ Martijanec, vrijedna gotovo 8 milijuna kuna.

Na školi će biti zamijenjeno krovište, postojeća drvena stolarija zamijeniti će se PVC stolarijom, postaviti će se termo fasada i odraditi manji radovi na unutarnjem uređenju i zamijeni instalacija.

Ovo su prvi konkretni radovi na obnovi martijanečke škole od kad je sagrađena, 1971. godine.

Školu je na natječaj za energetsku obnovu prijavila Varaždinska županija, a sredstva je odobrila Vlada Republike Hrvatske.

Učenici u Martijancu  vjerojatno jedini  u županiji imaju školu s ekološki i zdravstveno neprihvatljivim azbestnim krovom i nastavu pohađaju u dvije smjene, bez mogućnosti cjelodnevnog boravka.

Zbog toga se u Općini nadaju da će Varaždinska županija pronaći model financiranja dogradnje škole i stvoriti uvjete za jednosmjensku nastavu.

Kronologija
06.11.2018.
Započinje energetska obnova OŠ Martijanec i priprema se javna nabava za izgradnju općinskog vrtića
Krajem ove, 2018. godine, započinje energetska obnova OŠ Martijanec, vrijedna 7,5 milijuna kuna. Na školi će se obnoviti krovište, fasada zgrade, školska kuhinja, i prozori. Nakon završetka obnove općinska će vlast, na čelu s načelnikom Draženom Levakom, intenzivirati pregovore sa županijom i državom oko dugo očekivane dogradnje škole, budući su martijanečki osnovnoškolci jedni od rijetkih u […]
11.01.2019.
Nakon gotovo pola stoljeća obnavlja se OŠ Martijanec. Počela energetska obnova, uskoro i dogradnja
S početkom 2019. godine započela je energetska obnova OŠ Martijanec, vrijedna gotovo 8 milijuna kuna. Na školi će biti zamijenjeno krovište, postojeća drvena stolarija zamijeniti će se PVC stolarijom, postaviti će se termo fasada i odraditi manji radovi na unutarnjem uređenju i zamijeni instalacija. Ovo su prvi konkretni radovi na obnovi martijanečke škole od kad […]
02.08.2019.
Premijer Andrej Plenković prvi premjer u posjetu Martijancu
Između ostalih su projekata, u tijeku i radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Martijanec, a započela je i izgradnja Dječjeg vrtića pa je domaćin, načelnik Martijaca Dražen Levak, pozvao premijera u obilazak dvaju velikih radilišta. Energetska obnova škole i izgradnja vrtića ukupno stoje 16 milijuna kuna, od čega je s nacionalne razine stiglo 10,5 milijuna.
13.11.2019.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Martijanec
Projekt koji je završen u ožujku ove godine jest II. faza rekonstrukcije javne rasvjete i zamjena LED žaruljama, dok je u rujnu ove godine počelo i asfaltiranje prometnice Slanje-Stari vrh. Od projekata svakako se ističe i energetska obnova Osnovne škole Martijanec koja je sufinancirana sredstvima iz fondova Europske unije.
11.12.2019.
Dovršena je energetska obnova OŠ Martijanec vrijedna 7,3 milijuna kuna
Završnom konferencijom danas je obilježen završetak energetske obnove Osnovne škole Martijanec, vrijednu 7,3 milijuna kuna. Od toga je 3 milijuna kuna došlo iz EU fondova, a 4 milijuna kuna iz Varaždinske županije – od toga je 1,4 milijuna kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata. Tom je prilikom župan Radimir Čačić istaknuo da nakon energetske obnove slijedi i dogradnja […]