12
srpanj
2024

Sandra Besek u sastavu reprezentacije na UWW turniru Flatz u Wolfurtu, Austrija (Bodensee, Vorarlberg)

Iva Gerić i Sandra Besek, članice H.K.Ludbreg u sastavu Hrvatske reprezentacije nastupile su ovog vikenda na jakom UWW turniru Flatz Open u Austrijskom Wolfurtu.

Sandra je nastupila u konkurenciji kadetkinja, u kategoriji do 53 kg. U prvoj borbi protivnica je bila odlična njemica Richter. Pružila je Sandra dobar otpor, ali Njemica je bila bolja. Richter je u konačnici došla do finala te je tako “povukla” Sandru u repesaž, gdje ju je dočekala još jedna odlična protivnica, finkinja  Vettenranta. Obečavajuć, aktivniji početak Sandre, no protivnica uspijeva plasirati akciju za 4 boda, što je bio zaostatak kojeg Sandra nije uspjela dostići do kraja borbe. Bez obzira na sve, odrađene dvije jake borbe i prikazano solidno hrvanje razlog su za zadovoljstvo i potvrda ispravnog puta kojim Sandra kroči.

Iva Gerić bila je jedina hrvatska predstavnica u seniorskoj konkurenciji te pokazala kako može uspješno hrvati i u ovakovom društvu. U prvom je kolu uvjerljivo pobijedila švicarku Loetcher rezultatom 9:0 i već tom pobjedom osigurala polufinale. Pobjeda u drugom kolu značila bi lakšu protivnicu u polufinalu, no u izjednačenom meču Iva gubi od iskusne Poljakinje Horbik. U polufinalnoj borbi čekala ju je izvrsna mađarica Anna Szell, nositeljica brojnih medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Borila se Iva hrabro, no mađarica je za sada još uvijek za korak ispred nas, ali očito je kako se razlika polako smanjuje. Nakon poraza u polufinalu, preostala je borba za broncu, gdje je protivnica druga poljska predstavnica Danisz. Još jedna izjednačena borba, no ovaj put bolje taktički odrađena i pobjeda 2:1, vrijedna brončane medalje.

Trener reprezentacije Senad Mujagić iz Petrinje, podrška trener Zsolt Szatmari iz Nagykanizse, međunarodni sudac Saša Petak.