19
kolovoz
2022

Sveti Nikola obradovao je mališane općine Martijanec

Martijanečki mališani ugostili su jučer jednog od dvojice svojih najdražih gostiju, svetog Nikolu.

U sportskoj dvorani OŠ Martijanec, sveti Nikola je djeci s područja Općine Martijanec podijelio vreće pune darova.

Načelnik Martijanca, Dražen Levak, bio bi, kaže, „sretniji da sveti Nikola u Martijanec nosi i puno više poklona, a da je dvorana premala za sve koji ih primaju“.

– Demografska slika nije sjajna, što ne čudi s obzirom na dugotrajno zanemarivanje općine od onih koji trebaju brinuti o ravnomjernom razvoju cijele Hrvatske. Mi sami činimo sve što je u našoj moći da Martijanac bude mjesto u kojemu ljudi žele živjeti, ali neke stvari su izvan mogućnosti našeg škrtog proračuna. No, nećemo se žaliti i kukati nad onim što nemamo, nego ćemo radije najbolje iskoristiti postojeće resurse i nadograđivati ih. Ova djeca su naša radost i činimo sve da ih u Martijancu jednog dana susrećemo i kao odrasle, zaposlene ljude, koji su svoj dom stvorili na području Općine – rekao je načelnik.

Dolazak sv. Nikole nakon adventske je izložbe bilo drugo od niza blagdanski događanja koja će tijekom prosinca okupiti mještane Martijance na jednom mjestu.

– Dom nije dom ako tu nije obitelj i dobar susjed. Zbog toga se u Martijancu nastojimo što više družiti, kako bismo svi zajedno bili zadovoljniji što uspješnije ostvarili zadane si ciljeve – zaključio je načelnik Levak.  

Za ukrašavanje bora i stotine lampica ispred Vatrogasnog doma u Martijancu i Crkve sv. Martina, zaslužni su članovi DVD-a Martijanec