12
srpanj
2024

U Martijancu u tijeku projekti vrijednosti preko 2.5 milijuna kuna

Posljednjih nekoliko mjeseci u Martijancu se radi veoma intenzivno. Radovi na uređenju novog, velikog, sigurnog dječjeg igrališta kod vrtića Vlakić u završnoj su fazi, a za ovaj projekt osigurano je 844.000 kuna, od čega iz vanjskih izvora 500.000, a ostatak iz proračuna Općine.

Također, radovi na asfaltiranju vinogradskih odvojaka su u tijeku, a radi se o putevima koji su do sada bili uređivani uglavnom od vlasnika nekretnina. U prvoj fazi obuhvaćena su 4 odvojka, dužine oko 600 metara, a za ovaj projekt izdvojeno je oko 400.000 kuna.

Radi se i u naseljima u općini. Postupak javne nabave završen je za rekonstrukciju kuhinje i sanitarnog čvora u društvenom domu Križovljan, a završetak radova očekuje se do kraja ove godine. Vrijednost radova je 493.000 kuna. Na području Gornjeg Martijanca radi se na proširenju vodovodne mreže, radi se o nešto više od kilometra mreže, a vrijednost radova je oko 285.000 kuna. Na natječaj Ministarstva prijavljen je projekt uređenja autobusnog stajališta u Vrbanovcu, kojim se želi povećati sigurnost djece u prometu. Vrijednost radova je oko 200.000 kuna, a u Općini očekuju da će iz natječaja biti pokriveno do 70% troškova.

Radi se i na asfaltiranju spojne ceste između Cvjetne i Ulice Sv. Martina u Martijancu. Radi se o cesti koja će uvelike povećati sigurnost prometa u zoni prijelaza preko željezničke pruge. Sljedeće faze obuhvatit će uređenje ostatka trase u toj zoni. Vrijednost radova je 552.000 kn, od čega je 171.000kn od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

”Martijanec je trenutno u fazi brojnih projekata, neki su već u fazi izvršenja, a neki u pripremnoj fazi. Također, imamo i projekte koji su tek u fazi planiranja, ali vjerujem kako ćemo ih brzo pripremiti i realizirati. Martijanec svakako očekuje bitno poboljšanje kvalitete života za sve mještane, pogotovo kad je u pitanju sigurnost i kvaliteta života naših najmlađih.” zaključuje načelnik Branimir Nađ.