23
rujan
2023

UWW Flatz 2019, Austria. Reprezentacija; Iva Gerić šampionka do 61kg, Sandra Besek vrlo dobra osma do 53 kg

Na UWW turniru Flatz Open, u austrijskom Wolfurtu, u sastavu ženske hrvačke reprezentacije koju je predvodio izbornik Senad Mujagić, sudac Saša Petak. Nastupile su dvije članice HK Ludbreg, Iva Gerić i Sandra Besek. Obje su nastupile u uzrastu kadetkinja do 17 godina.

Sandra je ove godine ulazno godište u kadetskoj konkurenciji i rezultatskog imperativa nije bilo. Sandra je u prvoj borbi protiv vrlo dobre austrijanke Sare Halwax-kasnije brončane bila potpuno ravnopravna i u neizvjesnoj borbi, na kraju izgubila tijesnorezultatom 11:8, te nažalost ispala iz daljnjeg natjecanja. Bez obzira na to, njen nastup je ispunio svoju svrhu, skupljanja dragocjenog iskustva i pripreme za ovogodišnji nastup na EP za djevojke do 15 godina.

S druge strane, Iva Gerić je nakon uspješne protekle sezone na turnir došla kao jedan od favorita za osvajanje medalje, što je u potpunosti i opravdala. U finale je došla uvjerljivim pobjedama protiv predstavnice Velike Britanije 12:0 i kolegice iz reprezentacije Nike Anđelić 12:1. U finalu ju je čekala odlična amerikanka Mia Macaluso. U vrlo dobroj borbi, Iva je slavila rezultatom 6:4. Nakon vodstva Ive 6:2, amerikanka je uspjela smanjiti na 6:4, ali više od toga nije mogla, a naša je hrvačica pokazala da zna i taktički dobro postaviti i odraditi zahtjevnu borbu. Iva nam je tako, nakon prošlogodišnjeg osvajanja srebrne medalje, na ovom turniru, priuštila slušanje Lijepe naše. Sigurno da to nije i posljednji put te se veselimo narednim natjecanjima.

Djevojke su stigle oko 18 sati u nedjelju u Zagreb te su svi zajedno mogli navijati za Božu Starčevića i svjedočiti osvajanju petog Zagreb opena kat. 77kg, koji je od ove godine uvršten među četiri najjača turnira na svijetu Ranking serije bitan za olimpijske igre. Ostali dečki zaslužili su svaku pohvalu; Karlo Kodrić – bronca 82 kg, Ivan Lizatović – bronca 60kg. Danijel Janečić – peti zbog ozljede, Marko Koščević – peti, vrlo dobri Ivan Huklek, Pavel Puklavec, Filip Šačić, Ivan Ratković, Luka Malobabić, naš domaći podravac Sandro Frankol, Dominik Etlinger – povratnik nakon ozljede koji će uskoro zablistati, Ante Milković, Filip Smetko, Antonio Kamenjašević, Luka Prihistal, Fran Šačić…sve su to dobro ukomponirali treneri Nikola Starčević, Anton Đok i Igor Petrenko.