19
kolovoz
2022

Adventska izložba u Slanju izazvala neočekivano veliki interes

Članice Crveng križa Slanje u Općini Martijanec i ove su godine organizirale izložbu ručnih radova na temu Adventa.

Inspirirane predblagdanskim ugođajem, njih desetak je izradilo ukrase od papira, drva, ukrase za božićnu jelku, adventske vjenčiće i vjenčiće za vrata te mnoge druge prigodne ukrase, ukupno oko 300-tinjak eksponata.

Izložba je izazvala neočekivano veliki interes, pa su i samo kreatorice bile iznenađene brojnošću posjetitelja, od koji su mnogi stigli iz cijele regije, ali i susjedne Međimurske te Koprivničko-križevačke županije.

Načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak, zadovoljan je sve većim brojem događanja u općini.

– Poznato je da se Martijanec namjerava nametnuti kao destinacija ruralnog turizma, a svakim ovakvim zanimljivim događanje koje prerasta u tradicionalno, korak smo bliže svom cilju. Nama se ne žuri, bitno je da dobro osmislimo kvalitetnu ponudu, koja će se temeljiti upravo na tradiciji i kulturnoj baštini – rekao je načelnik i zahvalio članicama Crvenog križa Slanje na entuzijazmu i predanosti s kojom su odradile ovu izložbu.

Adventska se izložba ove godine u Slanju održava po drugi put, a ohrabrene odličnim odazivom publike, organizatorice su, na čelu sa predsjednicom Sanelom Puštek, odlučile učiniti ju tradicionalnom.