18
siječanj
2021

DODIJELJENA SUBVENCIJA POLAZNICIMA DOPUNSKE IZOBRAZBE O PESTICIDIMA u ukupnom iznosu od 12.000,00 kuna

U petak, 21. veljače 2020. Općina Martijanec organizirala je dodjelu subvencija svim polaznicima dopunske izobrazbe o sigurnom rukovanju pesticidima koja je održana ranije u mjesecu veljači. Dodjela je održana u Društvenom domu u Martijancu s početkom u 17:00 sati.

Podsjetimo, svi mještani Općine kojima su istekle knjižice bili su obavezni produžiti iste kako bi mogli nastaviti rukovati pesticidima neophodnim za upravljanje poljoprivrednim dobrima. Interes za izobrazbu bio je velik pa je ona održana u čak dva termina, a cijena izobrazbe iznosila je 180 kuna po polazniku koji je već pohađao istovrsni tečaj.

Općina Martijanec odlučila je pomoći svojim mještanima-polaznicima tečaja koji su uspješno završili izobrazbu na način da im je uz dodjelu samih iskaznica dodijeljena i subvencija u iznosu od 100,00 kuna po polazniku koji je uspješno završio program. Tečaj je završilo 120 polaznika s područja općine, pa je za ovu mjeru Općina Martijanec izdvojila ukupno 12.000,00 kuna.

Ovom mjerom Općina Martijanec u okviru svojih mogućnosti dala je skromnu i simboličnu potporu malom broju poljoprivrednika koji su još preostali na području naše općine – rekao je Općinski načelnik Dražen Levak.