25
rujan
2021

Levak: Samo odgovornim ponašanjem i hladne glave možemo zaštititi sebe i ljude oko nas

Dragi prijatelji i sumještani,

ovih se dana susrećemo s nepoznatim izazovom zvanim virus Covid-19 ili Korona virus. Mnogi od vas, shvaćate ozbiljnost situacije i poštujete preporuke stožera Civilne zaštite. Svim ugostiteljskim objektima na području općine Martijanec ovim putem zahvaljujem što se drže preporuka o ograničenju radnog vremena.

Molim osobe starije životne dobi da se drže preporuka i da ostanu kod kuće jer ste najrizičnija skupina. Sve svoje potrebe oko odlaska na poštu, banku, apoteku ili trgovinu možete riješiti putem općine i 4 gerontodomaćice Crvenog križa koje ureduju na području općine. Sv. Misu možete pratiti putem HRT-a koji redovito emitira nedjeljne mise.

Samo odgovornim ponašanjem i hladne glave možemo zaštititi sebe i ljude oko nas. Molim vas da ne dižete paniku i ne slušate razne “stručnjake” čija se mišljenja i dezinformacije šire brže od virusa društvenim mrežama.

Molim vas da pratite službene stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji svaki dan u 15 sati objavljuje najnovija saznanja o stanju u RH, svijetu i mjerama zaštite. https://www.hzjz.hr/priopcen…/koronavirus-najnoviji-podatci/

Pratite stranicu ECDC-a, Europskog centra za prevenciju bolesti: https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china

VJERUJTE tim stranicama. Iza njih stoje ljudi, vrhunski epidemiolozi koji nam prenose sve nove informacije i koji u rukama drže sigurnost ove zemlje, zemalja iz kojih dolaze i Europe.

Situacija je ozbiljna i zahtijeva odgovorno ponašanje svakog od nas. Sada više nema ja ni vi, sad smo mi. Svi zajedno.

Vaš načelnik, Dražen Levak