29
studeni
2021

OBAVIJEST – Upute za izdavanje propusnice

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, obavještavamo mještane da je Stožer civilne zaštite Općine Martijanec zadužen za izdavanje propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama i kupnje hrane i osnovnih potrepština.

PROCEDURA  IZDAVANJA PROPUSNICA JE SLJEDEĆA:

  1. Zahtjev za izdavanje propusnica možete poslati e-mailom cz@opcina-martijanec.hr  ili  telefonom  042 207 887 zaključno do 14,00 sati za isti dan korištenja
  2. Na temelju zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete podići u prostorijama Općine Martijanec , Varaždinska 64, Martijanec u vremenu od 7,30- 15,30
  3. U slučaju da zatražite izdavanje propusnice u elektroničkom obliku putem e-maila i ako imate mogućnost njihova ispisa, propusnicu ćemo Vam dostaviti elektroničkim putem (u zahtjevu naznačite način dostave propusnice).

Zahtjev mora sadržavati:

  • IME I PREZIME, ADRESU GRAĐANA
  • OIB
  • RAZLOG  NAPUŠTANJA PREBIVALIŠTA
  • MJESTO ODREDIŠTA
  • DATUM KORIŠTENJA

Molimo mještane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji kao i da je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Prilikom podizanja propusnice osobe koje ih podižu moraju se pridržavati mjera socijalnog kontakta (razdaljina  2 metra između osoba i ulaska u prostorije Općine sistemom „jedan po jedan“ – pričekajte izlazak stranke prije vas).