11
kolovoz
2022

Sufinanciranje i promjena mjesta dopunske izobrazbe o rukovanju pesticidima

U petak i ponedjeljak će se za sve zainteresirane mještane Općine Martijanec provoditi dopunska izobrazba o rukovanju pesticidima. Naime, većini osoba sa našeg područja upravo ove godine ističe valjanost iskaznica Ministarstva poljoprivrede potrebnih za kupnju pesticida, a svi poljoprivredni proizvođači obavezni su svakih pet godina redovito obnavljati izobrazbu i produžiti svoje iskaznice.

Cijena dopunske izobrazbe, ispita, potvrde i nove iskaznice je 180,00 kn, a općina Martijanec odlučila je pomoći svima koji su dužni produžiti valjanost i to na način da sufinancira izobrazbu u iznosu od 100,00 kuna po polazniku s upisanim prebivalištem na području Općine Martijanec i s uspješno položenim ispitom.

Na taj način Općina i načelnik Levak žele iskazati brigu i spremnost na pomoć svojim poljoprivrednim proizvođačima te iako se ne radi o velikom iznosu već o maloj gesti, nadamo se da će ova pomoć dobro doći svim poljoprivrednicima našeg kraja.

Važno je obavijestiti sve polaznike da se zbog velikog interesa mjesto održavanja izobrazbe iz Kulturno – informacijskog centra premjestilo u Društveni dom u Martijancu na adresi Varaždinska ulica 88, Martijanec. Izobrazba će se, također zbog velikog broja polaznika, održavati u dva termina i to 07.2.2020. (petak) i 10.02.2020. (ponedjeljak) i to od 16:00 do 21:00 sat.  Na kraju, pozivaju se svi polaznici da pristupe dopunskoj izobrazbi s datumom koji su upisali prilikom prijave.