26
svibanj
2022

U velikoj čistki prikupljeno 46 m3 otpada s divljih deponija u Općini Martijanec

Članovi udruga s područja Općine Martijanec u velikom su se broju odazvali pozivu Udruge sv. Martin na veliko, proljetno čišćenje okoliša.

Njih šezdesetak u jednom je prijepodnevu prikupilo oko 46  m3 otpada, uglavnom automobilskih guma, elektroničkog otpada, limenki, plastičnih boca i kanti, te ostalog komunalnog otpada sa šest divljih odlagališta na prostoru Općine.

– Svake godine iznova čistimo ista mjesta, divlje deponije. Trebalo bi bolje osmisliti sustav nadzora i kažnjavanja za one koji tu bespravno bacaju otpad. Kad bi jednom bili drastično kažnjeni, vjerujemo da bi prekršitelji otpad odnijeli u reciklažno dvorište Prekoma gdje ga besplatno mogu svakodnevno odložiti. Ovakva nekultura je besramna i opasna po zdravlje nas i naše djece – istaknuli su po obavljenom poslu organizatori.

Paralelno s akcijom čišćenja otpada odvijala se i akcija prikupljanja starog tekstila, u kojoj je predano 2 m3 stare odjeće.

Organizatori žele javno zahvaliti svima koji su se odazvali akciji, ali i Općini Martijanec te komunalnom poduzeću Prekom d.o.o. koji su, kako je rečeno, omogućili realizaciju ove akcije.