16
listopad
2024

POSTAVLJENE SUNČANE ELEKTRANE NA OBJEKTU Dječji vrtić Vlakić Martijanec

Na zgradi Dječjeg vrtića Vlakić Martijanec završeni su radovi na postavljanju sunčanih elektrana na krovu objekta. Radi se o projektu vrijednom 25.491,20 eura, a radove je izvodila tvrtka IGIS d.o.o. Nastavak je to niza projekata kojima Općina Martijanec nastoji postati što “zelenijom” općinom.

Jedan od ciljeva Općine Martijanec je zaštita okoliša i prirode. Postavljanje solarnih elektrana samo je nastavak planova Općine. Osim što se na taj način čuva i pazi okoliš, Dječji vrtić će proizvoditi električnu energiju za sebe i na taj način biti samoodrživ. Smanjiti će im se troškovi za električnu energiju te će tako višak sredstava moći uložiti u opremu za naše mališane ili neku drugu svrhu.

Ujedno podsjećamo i kako je Općini prije svega nekoliko mjeseci dodijeljena 31 tisuća eura za sadnju stabala i ozelenjavanje Općine Martijanec.

Briga za okoliš je Općini vrlo važna, a mališanima u vrtiću će biti primjer i edukacija kako se brinuti sa svoj okoliš. I dalje će se raditi na osmišljavanju, prijavi te realizaciji projekata koji su usmjereni ka očuvanju prirode i okoliša kao i korištenje obnovljivih izvora energije.