16
listopad
2024

PRIDRUŽITE SE NOVOJ AKCIJI ČIŠĆENJA U OPĆINI MARTIJANEC!

U cilju što čišćeg i zelenijeg okoliša, Općina Martijanec ponovno organizira Zelenu čistku. Nova akcija čišćenja, četvrta po redu, održati će se u subotu 19. listopada ove godine.

Općinski načelnik Branimir Nađ pozvao je sve zainteresirane mještane da se pridruže novoj akciji čišćenja.

– U posljednje tri akcije imali smo veliki odaziv naših mještana što samo pokazuje da svi mi želimo da naša općina bude čista i zelena. Vjerujem da će se i ovaj put odazvati velik broj naših mještana, kao i naših udruga – rekao je načelnik Nađ te podsjetio kako je općina Martijanec pri samom vrhu uključenosti u sustav odvojenog prikupljenog otpada na području PRE-KOM-a.

– To samo pokazuje koliko su naši mještani osviješteni o važnosti gospodarenja otpadom, samim time i o očuvanju našega okoliša i prirode, a to redovno pokazuju i uključivanjem u akcije Zelene čistke – rekao je načelnik

Akcija čišćenja će započeti ujutro u 9 sati, a okupljanje će ovoga puta biti u Slanju kod vatrogasnog doma, u ulici Braće Radić 81. Predviđeno je da će akcija čišćenja trajati do podneva, nakon čega su svi sudionici pozvani na druženje i ručak u 12 sati u Vatrogasni dom Slanje. Rukavice i vreće za akciju čišćenja i ovoga će puta osigurati Općina, a u slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887.

Dodajmo kako to nisu jedine aktivnosti kojima Općina potiče brigu i svijest o očuvanja okoliša. Tako je Općina, između ostalog, od ove godine uključena u projekt RENEWAT koji se bavi mogućnostima obnovljive energije u vodenim mlinovima.

Isto tako, na krovu Dječjeg vrtića Vlakić postavljene su sunčane elektrane u vrijednosti od preko 25 tisuća eura, a vrijedno je spomenuti kako je Općini Martijanec nedavno dodijeljena 31 tisuća eura za sadnju stabala i ozelenjavanje općine.