06
svibanj
2021

Dnevni boravak za starije osobe

Jedan od važnih sadržaja na budućem središnjem trgu Općine Martijanec, bit će i Dom i Dnevni boravak za starije osobe čija je lokacija predviđena iza općinske ambulante. Zbog velikog broja starijih mještana, takav je objekt nužan za njihovo dostojanstveno starenje. Mjesto na kojemu bi mogli u društvu provoditi vrijeme, a ipak uz nazočnost stručnog osoblja, koje se može pobrinuti za sve njihove eventualne potrebe.

Unatoč velikom broju seniora u ukupnoj populaciji, Martijanec gotovo da i nema organiziranu službu socijalne skrbi, a zbog čega su, kaže načelnik Općine Dražen Levak, budući Dnevni boravak i Dom za starije jednako potrebni kao vrtić i škola.

Bit će to jedan moderan objekat, s ostakljenim prizemljem i ugodnim ambijentom. I prostor uokolo će biti vizualno lijep i sadržajno bogat. Uz stolove za boravak na otvorenom, natkrivene zbog zaštite od sunca i kiše, nalazi se parkiralište i park s klupama. Idealno je to mjesto za sjedenje, ali i šetnju.

Naši stariji zaslužuju našu pažnju i skrb i ovo će biti veliki korak k njihovom zadovoljnijem životu. Umjesto da budu sami kod kuće, ondje će vrijeme provoditi kvalitetnije. Žele li biti u društvu ili samo sjediti, prošetati ili pročitati novine. Kako će provoditi vrijeme u svom dnevnom boravku, a on će zaista i biti njihov, biti će stvar osobnog izbora, na nama je da im pružimo alternativu usamljenom životu.