24
rujan
2021

Uređenje jezera kod starog mlina u Hrastovljanu

Suradnja Hrvatskih voda i Općine Martijanec se uspješno nastavlja. Hrvatske vode na području Općine Martijanec ovih su godina uložile nekoliko milijuna kuna. Radi se o investicijama na nekoliko lokacija. Jednu od njih, na Plitvici i jezeru kod starog mlina u Hrastovljanu koja je tokom 2020. godine, tijekom radnog sastanka obišli su direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Danijel Bunić i načelnik Općine Martijanec Dražen Levak.

Obojica su istakla da je suradnja vrlo dobra, a načelnik Levak da je Martijanec jedna od općina na području Varaždinske županije koja je najizloženija poplavama, posebice bujičnim potocima.

– Pokušavamo sanacijom i uređenjem mikrolokacija doći u situaciju da možemo kvalitetno pristupiti obrani od poplava. Studija obrane od poplava bujičnih tokova Općine Martijane je gotova, a Hrvatske vode su proteklih nekoliko mjeseci uspjele realizirati čišćenje korita rijeke Plitvice od Hrastovljana do Luke što je preduvjet za uređenje ostalih bujičnih kanala na području općine koji bi se morali ulijevati u Plitivicu i time rješiti mnogobrojne probleme s poplavom na području Općine Martijanec koji godinama nisu rješavani.

Uređen je okoliš Starog mlina, a vrijedni članovi ŠRU Sudovčina odmah su na jezeru postavili i mol. Općina je od nadležnog ministarstva tokom 2020. godine zatražila povrat državnog zemljišta u okolici jezera kako bi se u budućnosti na toj lokaciji stvorio Sportsko rekreacijski centar kaže načelnik Levak.

Kronologija
08.06.2020.
Hrvatske vode i Općina Martijanec uređuju vodotoke u borbi protiv poplava
Općina Martijanec dvije godine radi zahvate na vodotocima kanalima kako bi se spriječila ugroza stambenih objekata od poplave. Investitor radova su Hrvatske vode, koje su u suradnji s Općinom Martijanec u svibnju očistile i sanirale kanal za odvodnju oborinskih voda u naselju Madaraševec. Investicija je vrijedna 300.000 kuna. Madaraševec je očišćen i zacjevljeni su dijelovi […]
04.08.2020.
Hrvatske vode uredile jezero kod starog mlina u Hrastovljanu
Suradnja Hrvatskih voda i Općine Martijanec se uspješno nastavlja. Hrvatske vode na području Općine Martijanec ove godine ulažu više od pola milijuna kuna. Radi se o investicijama na nekoliko lokacija. Jednu od njih, na Plitvici i jezeru kod starog mlina u Hrastovljanu koja je upravo uređena, tijekom radnog sastanka obišli su direktor Vodnogospodarskog odjela za […]