06
svibanj
2021

Izgradnja pješačko-biciklističke staze uz županijsku cestu Martijanec – Hrastovljan

Završene su druga i treća faza izgradnje biciklističke staze uz županijsku cestu Martijanec – Hrastovljan.

Radovi se izvode u suradnji sa ŽUC-om po principu 25% općina, 75 % ŽUC na bazi ukupne dužine prometnice.

Do kraja 2021. godine, očekuje se završetak radova do mosta rijeke Plitvice. Ukupna vrijednost do sada izvedenih radova iznosi 986.261 kuna, od čega je Općina Martijanec financirala s 290.471 kuna.

Izgradnja staza na drugoj stani prometnice uslijedila bi nakon izgradnje sustava kanalizacije.

Kronologija
12.11.2017.
Svečana sjednica uz Dan općine Martijanec: Hitno treba ostvariti uvjete za jednosmjensku nastavu, župan Čačić i Josip Križanić obećali pomoć
Četiri projekta su prioritetna u Martijancu: jednosmjenska nastava, dječji vrtić, pješačko – biciklističke staze i rješavanje problema s poplavama. To nisu potrebe od jučer, nego se radi o sad već dugogodišnjim problemima s kojima općinske vlasti pokušavaju izaći na kraj.
30.12.2017.
Novogodišnji prijem predstavnika vijeća mjesnih odbora i udruga s područja Općine Martijanec
Općinski načelnik istaknuo je kako je svjestan da su sredstva proračuna namijenjena za rad udruga relativno skromna, ali da su ista odraz realnih mogućnosti općine s obzirom da se u 2018. god. planira dogradnja osnovne škole i izrada projekata kojima će općina moći konkurirati na eventualno raspisane natječaje te time iz vanjskih izvora osigurati što više sredstva za financiranje kapitalnih objekata kao što su vrtić, biciklističke staze, ceste i sl.
08.11.2019.
Izvješće općinskog načelnika o radu u vremenskom razdoblju od 11.11.2018. do 11.11.2019. godine
Početak izgradnje druge faze biciklističke staze uz županijsku cestu Martijanec – Hrastovljan – radovi se izvode u suradnji sa ŽUC-om po principu 25% općina, 75 % ŽUC, do kraja 2019. godine očekuje se završetak radova u vrijednosti 625.000,00 kuna. A tijekom 2020. očekuje se potpisivanje ugovora o izgradnji kompletne dionice u više faza, čime bi zaključno do 2021 uz ovu najfrekventniju županijsku prometnicu bila izgrađena jedna biciklistička staza u ukupnoj dužini od cca 4 km.
11.12.2019.
Levak: „Spremni smo razgovarati i pomoći Županiji da izvrši svoju obavezu”
U konačnici tu je i nužna izgradnja biciklističko/pješačkih staza uz županijske ceste na području općine. Naime, tim cestama svakodnevno biciklom putuju osnovnoškolska i srednjoškolska djeca u školu i iz škole, ali istovremeno i kamioni za prijevoz drvenih trupaca, te teški tegljači za prijevoz šljunka u oblišnju šljunčaru najveću na području Varaždinske županije, a na istima nije sagrađen niti metar biciklističke staze.
01.04.2020.
Levak: Omogućili smo najmlađima i njihovim roditeljima kvalitetan dječji vrtić na području općine Martijanec
Projektiran je i završen veći dio čišćenje kanala Madaraševec – Hrastovljan te je počela izgradnja druge faze biciklističke staze uz županijsku cestu Martijanec – Hrastovljan.